Andere activiteiten

Andere activiteiten:

World Cleanup Day 2020:

https://www.plasticsoupfoundation.org/wat-wij-doen/zwerfafval/world-cleanup-day/

Ook dit jaar is er weer de World Cleanup Day. Dit keer op zaterdag 19 september. Ook op die dag kun je o.a. opruimen in het Haagse Bos. Dit loopt via Staatsbosbeheer, dus niet via de raaptroep. 

World Cleanup Day 2019:

https://www.plasticsoupfoundation.org/world-cleanup-day/

Na de Beach Cleanup dient zich de volgende internationale actie aan: de World Cleanup Day op zaterdag 21 september. Op deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar gaan we samen met ruim 160 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt geven. En Nederland doet natuurlijk mee! Ons doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil!

 

Naast de reguliere vuilraapacties van de Vuilraaptroep kun je ook onderweg hier en daar wat vuilrapen! Zie:

https://www.stillerapers.nl/

Zondag 6 mei 2018: Raapactie op het strand!

Op zondag 6 mei 2018 is er een raapactie op het strand! Niet van de Vuilraaptroep, maar dat neemt niet weg dat je je hiervoor kunt aanmelden. Meer over de actie:

https://www.ecomondo.nl/sea-first-foundation-beach-cleanup-scheveningen/

 

Opgeruimd idee: Ploggers werken aan hun conditie én aan een schoon milieu:

https://www.ad.nl/lifestyle/opgeruimd-idee-ploggers-werken-aan-hun-conditie-en-aan-een-schoon-milieu~abf3a27a/

Dirk, na ruim 12.000 stuks troep:

Dirk Groot tussen zijn gevonden afval Dirk Groot

1345 Redbull-blikjes. 154 Caprisun-zakjes. Honderden flesjes bier en mixdrankjes. Dirk Groot registreerde het allemaal keurig en sleepte het mee naar huis om weg te gooien. Teleurgesteld trekt hij nu zijn conclusie na 337 kilometer lopen: “‘Schoon houdt schoon’ is een hardnekkig misverstand.”

Als ‘Zwerfinator’ plukt Groot al jaren al het zwerfafval dat hij tegenkomt uit bosjes, van straat en uit sloten. Gewapend met een grijpstok en een verzamelzak moet hij tonnen afval uit de natuur hebben gehaald. Omdat het kabinet plannen heeft om het aantal pet-flesjes in de natuur terug te dringen, had hij de afgelopen maanden extra aandacht voor drankverpakkingen.

“Ik ga gewoon lopen, bij mij in Purmerend of op andere plekken. Ik hou de afstand bij en welke drankverpakkingen ik tegenkom. Ik maak er een foto van en leg met een app de locatie vast”, legt Groot zijn werkwijze uit in het NOS Radio 1 Journaal.

Bron: nos.nl

Eerdere berichten:

Er zijn verschillende manieren om de hoeveelheid zwerfafval te verminderen. Wist je dat …. behalve dat je zwerfafval te voet kunt rapen, dat je dit ook per fiets kunt doen? Zie daarover het volgende fimpje:

Verder is er een handige App die van pas kan komen bij het verminderen van ons zwerfafval. Zie daarover het volgende fimpje:

Zie voor meer info – en specifiek m.b.t. de App – de website zelf:
http://www.ted.com/talks/jeff_kirschner_this_app_makes_it_fun_to_pick_up_litter

E E R D E R E    B E R I C H T E N  :

Vrijdag 10 februari 2017: Extra raapactie! Haagse Bos:

https://www.facebook.com/events/177623852718685/

Samenvatting van het evenement:

In het teken van de Haagse 100-100-100, waarbij 100 Haagse huishoudens, 100 dagen lang, 100 procent afvalvrij proberen te leven, is het idee uitgebloeid om een keer restafval op te ruimen in het Haagse Bos. Er is een evenement gepland op 10 februari van 13.00 tot 14.00. Bij de 100-100-100 bijeenkomsten komen gemiddeld 20 mensen, dus het zal niet enorm groot zijn.

Voor meer informatie en contact, zie bovenstaande Facebookpagina.

Zondag 25 september 2016: Raapactie op het strand!

Op zondag 25 (niet: 26) september 2016 is er een raapactie op het strand! Niet van de Vuilraaptroep, maar dat neemt niet weg dat je je hiervoor kunt aanmelden. Zie hieronder de twee betreffende e-mails erover, zodat je weet waar je moet wezen! :

Beste mensen,

Op zondag 26 september kan het nog steeds heerlijk strand/raapweer zijn!

Je kunt je aanmelden bij Sea First.

groeten, namens de Vuilraaptroep,

Jan Meijer

Van: Joanna Bouma
Verzonden: woensdag 31 augustus 2016 15:43
Aan: lichtopgroenengeel@xs4all.nl
Onderwerp: Strand schoonmaak actie

Beste Vuilraaptroep,

Ik heb jullie bij Earth Day 2016 ontmoet, waar ik vroeg of ik informatie over een strand schoonmaak actie mocht opsturen namens de Sea First Foundation (https://www.seafirst.nl/).

Bij deze, de strand schoonmaak actie vind op zondag 26 september plaats bij de Aloha Beach. Als jullie deze aankondiging kunnen delen, heel graag.

Wie weet, misschien zien wij enkele Vuilraaptroepen in Scheveningen de 26e!

Alvast dank,

Joanna

Joanna Bouma

Vrijwilliger

Sea First Foundation


Vuilrapen op zijn Brits!

Ook de Britten houden zich met vuilraapacties bezig:

http://keepbritaintidy.org/home/481

HAPPY EARTH DAY

Op zaterdag 23 april is het Happy Earth Day, een feestelijk festival met groene organisaties uit Den Haag dat o.a. wordt gehouden in het Bezuidenhout in de Christus Triumfatorkerk aan de Juliana van Stolberglaan 154, van 10.00 tot 15.30.

De Vuilraaptroep-organisatie heeft daar een standje, en staat dan naast de Compostbakkers (ook leuk buurtinitiatief om gezamenlijk te composteren).

De Vuilraaptroep-organisatie zal er kaartjes gaan uitdelen en wat vertellen over de raapacties die maandelijks georganiseerd worden.

Voor het totale progamma zie:

http://earthdaynetherlands.com/category/programma

Eerdere andere activiteiten:

Demonstratie STOP International park

 Demonstratie_0001
Op zondag 10 januari 2015 vindt er een demonstratie plaats voor het behoud van de Scheveningse Bosjes, Belvédère/Waterpartij en Westbroekpark. De demonstratie begint om 13 uur op de grote zandvlakte, bij de speeltuin hoek Scheveningseweg/Ary van der Spuyweg. De demonstratie is gericht tegen het omvormen van deze gebieden tot een internationaal park met verharde paden en horeca in deze gebieden. Verschillende bekende personen uit Den Haag hebben al gemeld dat zij met de demonstratie mee zullen doen. Om de parken in de bestaande situatie te houden roepen wij zoveel mogelijk mensen op die ook vinden dat deze plannen geen doorgang moeten vinden.
CJP 31 december 2015

Meer info nodig? => Check de website!:
http://www.archipelwillemspark.nl/?p=16249

 
Maandag 14 december kunnen zij die dat willen vanaf 16.30 uur naar de feestelijke nominaties van de Gulden Klinker.
Haagse Lobby, Spui 68 (Bibliotheek) 10e etage.
Om 19.30 uur is het slot.